Om os

Vores arbejde handler om nærvær og omsorg. Derfor er vi alle nøje udvalgt til arbejdet som bedemand. Her kan du læse lidt mere om hvem du får i røret, når du ringer og har brug for vores hjælp.

 
Bedemand Susanne Jønsson

Susanne Jønsson

f. 1956, bor i Aarhus

Når jeg hjælper en familie er det afgørende at jeg er tillidsvækkende og at de kan mærke at jeg er der for dem. Jeg lytter til dem og rådgiver, så de kan tage de beslutninger der føles rigtige for dem. Derfor skal de også kunne mærke at jeg er nærværende og altid har god tid til dem.

Når nogen spørger mig hvorfor jeg er bedemand så fortæller jeg at jeg selv har prøvet hvordan det er, når et dødsfald ikke bliver håndteret med respekt. Det påvirkede mig dybt og gjorde at jeg valgte selv at uddanne mig til bedemand.

Det er den oplevelse der har gjort at det er så vigtigt for mig at være en fagligt dygtig bedemand, der giver familien plads og mulighed for en smuk og personlig afsked.

Bedemand Per Wraa

Per Wraa

f. 1959, bor i Kristrup v. Randers

Jeg har været bedemand i det meste af mit arbejdsliv og lægger vægt på at tilbyde det overblik og den faglighed og viden, der sikrer at familien føler sig tryg. Det er vigtigt for mig at alle får en god og reel behandling hos os, vores fag er et man gå til med respekt og stor ydmyghed.

Da vores faguddannelse skulle opbygges var jeg med i processen. Det et krav for at kunne være medlem af Danske Bedemænd, at alle ansatte bedemænd er eksaminerede bedemænd. Uddannelsen bruges til at sikre en høj faglig standard og en ensartet kvalitet i den ydelse familien tilbydes.

Jeg er bedemand fordi jeg kan lide den relation man opbygger til de efterladte og fordi opgaven er så meningsfuld.

Familien er altid mit primære fokus, samt at alt er i orden. Derfor bliver alt lige tjekket en ekstra gang, da det er vigtigt at alt går som det skal.


Bedemand Bertil Wraa

Bertil Wraa

f. 1985, bor i Vorup v. Randers

Ordentlighed og respekt
Jeg er uddannet Socialrådgiver. Det har styrket min evne til at fornemme hvad det er for et menneske der sidder foran mig. Jeg tilhører også en generation hvor mændene gerne må tale om følelser og det giver plads til at samtalen bliver mere naturlig, når jeg skal tale med et menneske der lige har mistet.

Jeg tog uddannelsen af samme grund, som jeg nu arbejder som bedemand.
Ordentlighed , værdighed og respekt for den enkelte, er derfor også dyder som jeg lægger vægt på. Jeg skal være åben og fagligt velfunderet, så jeg kan hjælpe familien bedst muligt igennem den første svære tid.

Hjalp i familievirksomheden
Første gang jeg var med ude at hjælpe en familie sammen med min far, Per Wraa, var jeg 18 år gammel og jeg har hjulpet til i vores familievirksomhed med at polstre kister og lignende siden jeg var 16 år.
Jeg har altid synes at det var et meningsfuldt arbejde og har altid hjulpet til, når der var brug for det.

At gøre en forskel
Jeg kan godt lide følelsen af at få lov til at hjælpe et andet menneske, der står i en svær situation. Det kan jeg fordi jeg kan se, at det betyder noget for dem at blive taget ved hånden og at få hjælp til at bevare overblikket. Det er dét jeg er her for.

Når jeg hjælper en familie, vil jeg gerne give dem mulighed for at sætte deres personlige præg på ceremonien. Det kan f.eks. være med at vedlægge en tegning fra barnebarnet eller nogle bestemte blomster, som afdøde satte særlig pris på.

Familien kan altid stole på at jeg har overblik over alle aftaler og praktiske gøremål, så de kan få plads til at sørge på den måde der er føles rigtig for dem.

Bedemand Carsten Fodgaard

Carsten Fodgaard

f. 1961, bor i Thorsager

Når ens verden pludselig er væltet omkuld, så har man brug for et holdepunkt og jeg kan som bedemand få lov at være det faste holdepunkt. Derfor gør jeg mig altid umage i mit arbejde og jeg er meget omhyggelig med at overholde de aftaler jeg har lavet med de efterladte. De skal vide at jeg er der for dem når de har allermest brug for det.

Musik og sang er en vigtig del af mit liv og det bruger jeg gerne når vi skal lave en udsyngning. Det kan være en god tryghed for dem der meget påvirkede af situationen, at vide at jeg kan synge hele sangen tydeligt og klart.

Det er noget særligt at få lov til at komme tæt på folk i den vanskelige situation det er, at miste et menneske man elsker. For mig er det et privilegie at få lov at hjælpe dem og det er en tillidsopgave jeg føler både stor ydmyghed og respekt overfor. 

 
Bedemand Fritz Kofod

Fritz Kofod

f. 1959, bor i Knebel på Mols

En af de vigtigste opgaver jeg har som bedemand, er at lytte.  Jeg samler trådene og hjælper familien med at danne overblik. 

Før jeg blev bedemand var jeg ambulancebehandler og brandmand hos Falck igennem 25 år. For mig er det en meningsfuld opgave, at få lov at hjælpe andre der står i en akut krise.  Jeg følte ofte at jeg kunne have hjulpet familien mere, hvis tiden havde været til det. Derfor valgte jeg at blive bedemand, da muligheden bød sig. 

Når man står i en svær situation har man brug for at møde et venligt og hjælpsomt menneske – det er den person jeg gerne vil være for de efterladte.